Dünyaca ünlü karikatür çizeri Carlos Latuff, Suudi Arabistan'da kadınların araç kullanmak için başlattıkları mücadeleyi çizgilerine aktardı. Fakat Suudi Kralı'nı eleştiren çizgilerinden dolayı sansüre uğradı.

YUSUF ÇOBANOĞLU /ETHA- Sosyalist karikatürist Carlos Latuff'un Suudi Arabistan'da mücadele eden kadınlar için çizdiği karikatür sansüre uğradı. Kralı ezip geçen bir kadın şoförü çizen Latuff, gelen eleştiriler üzerine karikatürü twitter hesabından kaldırmak zorunda kaldı.

Latuff, 2 karikatüründe bir sorunla karşılaşmazken, 3.'sünde Suudi Kralı eleştirdiği için özür istenmesine tepki gösterdi ve "Desteklemek istediğiniz hareketin yetkili kaynaklarından eleştiri alınca geri adım attım" dedi.

Brezilyalı karikatürist, karikatürünün kaldırılma sebebini ETHA'ya anlattı:

"Karikatürleri, Twitter'da yürütülen 'Women2Drive' kampanyası için çizdim. Biri araba kullanan kadın, diğeri her şeyin yolunda olduğunu gösteren trafik işareti olmak üzere 2 karikatür çizdim.

Suudi Kralı'nı çiğnenir gibi çizerek onunla alay ettiğimde eleştiriler aldım.

Hareketin twitter hesabındaki yöneticilerinden negatif geri bildirim aldım. "Women2Drive" hakkındaki tüm karikatürleri kaldırdım ve bu konuyla ilgili çizmeyi bıraktım.

Genellikle eleştirilerle bir sıkıntım yok fakat desteklemek istediğiniz hareketin yetkili kaynaklarından eleştiri alınca geri adım attım.

Bu seferlik savaşmaya başlamak istemiyorum. Bence Suudi kadınların araç kullanma mücadeleleri önemli çünkü aslında bu araç kullanmakla ilgili değil, bu Suudi toplumu tarafından tanınma mücadelesi."