Kolombiya’da gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı seçiminde halk yeniden Juan Manuel Santos’a oy verdi.

Santos’un yeniden seçilmesi FARC’la yapılan barış görüşmelerine “halkın onayı” şeklinde yorumlandı.

Rakibi Rivalen Óscar Iván Zuluaga’yı geride bırakarak yeniden seçilen Santos, 2014 yılından 2018 yılına kadar Kolombiya Cumhurbaşkanlığı görevini sürdürecek.

62 yaşındaki Santos  oyların yüzde 51′ini alırken sağcı rakibi Oscar Ivan Zuluaga ise yüzde 45′te kaldı.

Kolombiya’da 25 Mayıs günü gerçekleştirilen ilk tur cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Zualaga 3,5 puanla  Santos’un önündeydi.

Santos’un Kasım 2012 yılından beri FARC (Kolombiya Silahlı Devrimci Güçleri) ile gerçekleştirilen barış görüşmelerinde ısrarcı olacağını belirterek cumhurbaşkanlığına yeniden aday olduğunu açıklaması durumu tersine çevirdi.

Zualaga ise FARC ile gerçekleştirilen görüşmelere karşı olduğunu açıklamıştı.

Santos, FARC ile yapılan görüşmelerin yanı sıra FARC’dan sonra ikinci büyük gerilla örgütü olan Ulusal Kurtuluş Ordusu (ELN) ile de yeniden görüşmelerin başlayacağını duyurmuştu.

“BUGÜN BARIŞ KAZANIYOR”

Oy kullandıktan sonra Twitter hesabından, “Dün milli takım kazandı, bugün barış kazanıyor” diye yazan Santos, barış görüşmelerinin siyasi programında en önemli yere sahip olduğunu belirtti.

Dünya Kupası C Grubu maçında Kolombiya futbol takımı da, Yunanistan'ı 3-0 mağlup ederek turnuvaya iyi bir başlangıç yapmıştı.

İlk kez 2010′da cumhurbaşkanı seçilen Santos ağustos ayında yemin ederek yeni dönem görevine başlayacak. (Kaynak: imc-tv)