Kolombiya’da yaklaşık 150 kişiyi taşıyan turist teknesi battı.

Mendellin’in 45 km doğusundaki Peñol-Guatapé barajında batan teknede, 6 kişinin hayatını kaybettiği açıklanırken, 30 kişinin ise kayıp olduğu bildiriliyor.

'YOLCULARDA CAN YELEĞİ YOKTU' İDDİASI

Devlet başkanı Juan Manuel Santo olay yerine giderek yetkililerden operasyon hakkında bilgi aldı. Operasyonla ilgili fotoğrafları Twitter’dan paylaşan başkan şu mesajı yayınladı.

Juan Manuel Santo, “Ne yazık ki Guatapé barajında hayatını kaybedenler var. Ailelerle dayanışma içindeyiz ve acılarını paylaşıyoruz” dedi.

Turizm Bakanı María Claudia Lacouture ise kazaya referans vererek her teknenin yolcu limitine uyması gerektiğini ve her teknede her bir yolcuya can yeleği verilmesi gerektiğini söyledi.

Yerel basın, görgü tanıklarına dayanarak yolcuların üzerinde can yeleklerinin bulunmadığını yazdı. Görgü tanığı Juan Quiroz yaptığı açıklamada, teknenin beş dakikadan kısa sürede battığını anlattı. Kurtarma çalışmalarına katılan itfaiye yetkilisi Lois Bernardo Morales, battığı sırada teknenin limana çok yakın olduğunu söyledi.

Kazanın fazla yolcu taşımaktan kaynaklandığı düşünülürken barajdaki balıkçılar aynı teknenin 3 ay önce de battığını iddia etti.

Guatapé ülkenin turistik kasabalarından biri olarak anılıyor ve And Dağları'nda su sporlarıyla bilinen bir tatil noktası.