Osman Levent: Silahlı saldırı, açılan pankarttan dolayı olabilir

Kıbrıs’ta yapılan bir mitingte Türkiye’nin politikalarının eleşitirilmesi üzerine Başbakan Tayyip Erdoğan’dan başlayarak Türkiye’deki farklı kesimlerin yürüttüğü şovenist ve kışkırtıcı söylemler meyvesini verdi.

Muhalif Afrika gazetesi üçüncü kez saldırıya uğradı.

9 MİLİMETRE MERMİLER

Polis açıklamasında, “Bugün saat 18.30 sıralarında Osman Paşa Caddesi üzerinde bulunan Arca apartmanının birinci katında Afrika gazetesinin giriş kapısı üzerine meçhul şahıs veya şahıslar tarafından el yazısı ile yazılmış ve üzerinde öldürme tehdidini içeren yazılar bulunan bir kağıt yapıştırıldıktan sonra kapıya iki el ateş edilmiştir. Olay yerinde 2 adet 9 mm çapında mermi kovanı bulunmuştur. Soruşturma devam ediyor” denildi.

TEHDİT ALIYORLARDI

Silahlı saldırıya uğrayan Afrika gazetesinin yazarlarından ve Genel Yayın Yönetmeni Şener Levent'in kardeşi olan Osman Levent, 28 Ocak'ta yapılan ve Türkiye'de de gündem olan Toplusal Varoıluş Mitinginde açtıkları;"Kurtarıldık Mı?.. Has..tir!.." pankartı nedeniyle saldırıya uğramış olabileceklerini iddia etti.

Cihan Haber Ajansı'na konuşan Levent, son günlerde sıklıkla tehdit telefonları aldıklarını bildirdi. Polise durumu bildirdiklerini belirten Levent, güvenlik güçlerinin gereken hassasiyeti göstermediğini iddia etti.

Kimseden şüphelenmediklerini söyleyen Levent, lakin son günlerde sıklıkla tehdit edildiklerini belirterek silahlı saldırı olayının ardında 28 Ocak'ta Lefkoşa'da düzenlenen ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da büyük tepkisine sebep olan Toplusal Varoluş Mitingi'nde açtıkları; "Kurtarıldık Mı?.. Has..tir!.." pankartı için bugünkü saldırının düzenlenmiş olabileceğini iddia etti.

Olay anında gazetede on kişi bulunduğunu da belirten Levent, saldırgan ya da saldırganların gazetenin kapısına iki el ateş edip kapıya "bu bir uyarıdır" notu bıraktıklarını ifade etti.

Geçen yıllarda gazetenin matbaasının da altı ay aralıklarla iki defa bombalandığını hatırlatan Levent, "Daha önce iki defa bombalı saldırıya uğramıştık fakat ilk defa silahlı saldırıya uğradık." dedi.

Afrika Gazetesi'nin 2000 ve 2001 yıllarında iki defa bombalı saldırıya uğradığı biliniyor. İki saldırının da failleri hâlâ bulunamadı.

MECLİSE 10 METRE

Lefkoşa’da KKTC Cumhuriyet Meclis binasının sadece 10 metre yakında bulunan gazeteye kimliği henüz belirlenmeyen kişi veya kişiler tarafından yapılan silahlı saldırıda, bir de Gazetenin Genel Yayın Yönetmeni Şener Levent’e mektup bırakıldı.

Mektupta “Şener Levent yalan yanlış şeyler yazma bu seferlik böyle oldu diğer sefer bu şekilde olmaz haberin olsun şimdi sen dersinki ne yazarım da böyle oldu bir düşün bakayım bizim okulda bir yanlış bir doğruyu götürür bir yanlış yaptın mekanın elemanların zarar gördü bir yanlış daha yaparsan canından olursun?” tehtidinde bulunuldu.

ŞENER LEVENT:  BU SALDIRI SADECE BİZE DEĞİL BİZİM GİBİ DÜŞÜNENLERE YAPILDI?

Gazetenin Genel Yayın Yönetmeni Şener Levent, yaşanılan süreç içerisinde özellikle 2 Mart tarihinde yapılacak olan ikinci ‘Toplumsal Varoluş’ mitingi öncesi yapılan bu saldırının çok anlamlı olduğunu söyledi.

Levent, bu saldırıyı yapan kişilerin kapılarına kadar gittiklerini ve ateş açmadan önce kendilerine bir de not bıraktıklarını kaydetti. Şener Levent, notta kendisinin ve gazetesinin bu şekilde yayın yapması halinde ölüm tehdidi mesajı bırakıldığını söyledi.

Levent, saldırıyla sadece kendilerinin değil kendileri gibi düşünen ve rejime karşı duranların susturulmaya çalışıldığını söyledi. Bu saldırının karanlık güçler tarafından gerçekleştirildiğini söyleyen Levent, bu şekilde kendilerini yıldıramayacaklarını ve canı pahasına da olsa savundukları davanın arkasında olduklarını, geri adım atmayacaklarını kaydetti.