Kenya’nın başkenti Nairobi’de Eş-şebab örgütü militanlarının ele geçirip kana buladığı alışveriş merkezinde başlatılan operasyon dördüncü gününe girdi.

Kenya İçişleri Bakanı Joseph Ole Lenku tüm rehinelerin kurtarıldığını ve durumun kontrol altına alındığını duyurdu ancak hala kayıpların olduğu belirtiliyor ve binadan çatışma sesleri yükseliyor.

Tüm olumlu açıklamalara rağmen operasyonun neden sonlanmadığına, militanların neden hala etkisiz hale getirilmediğine dair akıllarda soru işareti var. İki ihtimal üzerinde duruluyor; ya içeride canlı kalkan olarak kullanılan rehineler var ya da militanların canlı bomba olmasından çekiniliyor.

Eş-şebab militanlarının etrafa ateş açması sonucu 62 kişi yaşamını yitirdi ve en az 175 kişi de yaralandı. Ölenlerin arasında 33 yaşında, Hollanda doğumlu, Türk asıllı Elif Yavuz da bulunuyor. 8 aylık hamile Yavuz’un eşi de saldırılarda hayatını kaybetti.

Saldırı esnasında cumartesi günü alışveriş merkezinde binden fazla kişinin olması ve hala 40 kadar kişinin kayıp olduğunun tespit edilmesi ölü sayısının artacağı ihtimallerini kuvvetlendiriyor.

Yetkililerin açıklamalarını Twitter üzerinden yalanlayan Eş-şebab örgütü Kenyalı birliklerin Somali’den çekilmesini talep ediyor. (euronews)