Kenya'nın kuzeydoğusunda Somali sınırı yakınlarındaki Garissa Üniversitesi'ne silahlı saldırı düzenlendi. Maskeli kişilerce yerel saatle sabah 05.30'da düzenlenen saldırıda en az iki kişi öldü, 30 kişi de yaralandı.

Ölenlerin ana giriş kapısındaki güvenlik görevlileri olduğu, yaralananlar arasında iki polis ve bir öğrencinin de olduğu bildiriliyor.

Üniversiteye saldıranların beş kişi olduğu belirtilirken, rehin alınanlar olduğu yönünde de haberler var. Üniversite kampüsü çevresine konuşlandırılan askerlerin saldırganlarla çatışmaya girdiği belirtiliyor.

'AYRIM GÖZETMEDİLER’  

Görgü tanıkları saldırganların ayrım gözetmeden ateş açtığını, ölü ve yaralı sayısının artabileceğini söyledi.

Garissa'daki Kenya Kızılhaç Örgütü sözcüsü Anolda Shiumev, "Silahlı saldırı bu sabah saat 5 civarında başladı. Üniversitenin kapısına el bombası atıldı. Saldırganlar kız öğrencilerin kaldığı yurda girerek kontrolü ele geçirdi. Daha sonra yakındaki Kenya Savunma Kuvvetleri üssünden birlikler müdahale etti ve yerleşke tamamen kapatıldı." dedi.

Kızılhaç sözcüsü hastaneye kaldırılan 30 kişiden dördünün durumunun çok ağır olduğunu kaydetti.

Saldırıyı kimlerin düzenlediği belli değil. Ancak Somali'deki Eş Şebab örgütü militanlarının sık sık Kenya'yı hedef aldıkları biliniyor. Garissa ve diğer sınır bölgeleri de saldırılara sahne oluyor. (BBC Türkçe)