Irak Parlamentosu Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Sözcüsü Renas Cano, “Irak Hükümeti ve parlamentosu, Erbil yönetimine karşı aldığı yaptırım kararlarından vazgeçmediği takdirde Bağdat’a dönmeyeceğiz” dedi.

Rudaw’da yer alan habere göre Renas Cano, bugün başkent Erbil’de düzenlediği basın toplantısında, Irak hükümeti ve parlamentosunun Kürdistan Bölgesi’ne karşı aldığı yaptığım kararlarını eleştirdi.

‘BAĞDAT’IN ALDIĞI KARARLAR DURUMU DAHA KARIŞIK HALE GETİRECEK’

Renas Cano, bu kararlar iptal edilmeyene kadar Bağdat’a gitmeyecekleri söyledi. Bağdat’ın Kürdistan halkını cezalandırdığını söyleyen Renas Cano, “Bağdat’ın aldığı kararlar durumu daha karışık ve kötü hale getirecek. Irak hükümeti ve parlamentosunun Kürdistan’a karşı girişimlerini durdurmasını talep ediyoruz” dedi.

Bağdat’ın referandum sonucunun iptal edilmesini şart koştuğunu hatırlatan Renas Cano, “Referandumun ve Kürt halkının verdiği kararın iptal şartı imkansızdır. Bunun iptali için halka gitmemiz gerekiyor” ifadesini kullandı.

KDP’NİN MECLİSTE 25 SANDALYESİ VAR

Irak Parlamentosu’ndan geçen hafta 10 Kürt üye hakkında görevden uzaklaştırma kararı alınmıştı. Ayrıca parlamentodaki Şii ve Araplar da KYB, Komel ve Goran gruplarının parlamentodaki oturumlara katılmasına izin vermemişti.

Üye sayısının 328 olduğu Irak Parlamentosu’da KDP’nin 25 sandalyesi bulunuyor.

Bağdat Hükümeti, 25 Eylül’de yapılan referandumdan dolayı Erbil ve Süleymaniye havalimanlarındaki uluslararası uçuşları askıya aldı.