Irak Federe Kürdistan Bölgesi’nde Barzani yanlısı KDP güçleri tarafından, PKK’ye yakın çizgideki çeşitli kurumlara baskın yapıldı.

Kürdistan hükümetine bağlı güçler, aralarında Dicle Haber Ajansı (DİHA) bürosunun da olduğu kimi birçok baskınlarda bulundu. Baskın yapılan adresler arasında Kürdistan Demokratik Çözüm Partisi (PÇDK), Kürdistan Ulusal Kongresi (KNK) ofisleri, Kürdistan Yurtsever Gençlik Merkezi’nin Erbil, Duhok ile Zaxo büroları ile Kürdistan Özgürlükçü Kadın Kurumu’nun (Saziya Jinên Azadixwazi Kürdistan RJAK) Erbil’deki merkezi ile Weşana Roji Welat Dergisi’nin Dihok ile Zaxo’da bulunan büroları bulunduğu öğrenildi.

Dicle Haber Ajansı’nın Erbil bürosundaki çalışanlara ulaşılamadığı, çalışanların da gözaltına alınmış olabileceği belirtiliyor.

Edinilen bilgilere göre, söz konusu PÇDK, KNK ofislerinde bulunan görevliler ile Roja Welat Gazetesi çalışanlarının da gözaltına alındığı belirtiliyor.

Baskınların gerekçesi konusunda ve gözaltına alınanların tam sayısı hakkında herhangi bir bilgi edinilemezken, Erbil’de gözaltına alınanların Genel Asayiş merkezine götürüldüğü öğrenildi.

KDP Erbil yönetimi, önceki gün de, PÇDK’liler tarafından 1997′de Hewler’de yaşamını yitirenleri anma amacıyla, ‘Hewler Katliamında Yaşamını Yitirenlerin Yakınları Hêvî Derneği’nin Kürdistan Parlamentosu önünde yaptığı ve PÇDK’lilerin de katıldığı eyleme tepki göstererek, PÇDK’yi yasa dışı ilan etmişti.

KDP'nin özellikle Rojava konusunda son dönemde Türkiye ile ortak siyasi hatta buluştuğu çizgi, yapılan açıklamalar ve verilen demeçler ile kendisini göstermişti. (kaynak: anf, imc-tv)