Rusya'nın Soçi şehrinden kalktıktan sonra 92 yolcusuyla düşen Rus Tu-154 uçağının ilk kara kutusunun bulunduğu bildirildi.

Bakanlık yetkilileri uçağın ana karakutusunun kıyıdan 1600 metre uzaklıkta denizin 17 metre derinliğinde tespit edildiğini ve en yakın zamanda incelenmek üzere Moskova'ya gönderileceği belirtti.
 
Yetkililer ayrıca denizin 30 metre derinliğinde uçağın gövdesine ve motoruna ait parçalar bulunduğunu da kaydetti.
 
Arama çalışmalarının gece de devam ettiğini söyleyen yetkililere göre, şu ana kadar uçaktaki 92 kişiden 12'sinin cesedine ulaşılabildi.
 
Yerel acil servis hizmetlerinden bir kaynak dün RIA Novosti'ye yaptığı açıklamada 13 cenazeye ulaşıldığını söylemiş, Savunma Bakanlığı ise akşam saatlerinde 1 kişinin daha cesedine erişildiğini duyurmuştu.
 
Aralarında ünlü Kızıl Ordu Korosu'nun 64 üyesinin de bulunduğu 92 kişiyi taşıyan Tu-154 uçağı Moskova'dan kalktıktan sonra yakıt ikmali için indiği Soçi'den havalanmasından iki dakika sonra radardan kaybolmuştu. Karadeniz'e düşen uçaktakilerden kurtulan olmamıştı.
 
Kızıl Ordu Korosu, Suriye'nin Lazkiye kenti yakınlarındaki Rus hava üssü Hmeymim'deki askerlere yılbaşı konseri vermeye gidiyordu.
 
(Kaynak: Sputnik)