Kanada'nın Montreal kentinde, Quebec yerel hükümetin uyguladığı sosyal kesintileri protesto eden öğrenciler ile polis arasında çatışma çıktı.

Göstericiler arasında öğrenci federasyonları sivil toplum örgütleri ve sendikalar katıldı.

Göstericiler, Quebec eyaleti yerel hükümetinin başta eğitim, sağlık ve sosyal hizmetler olmak üzere sosyal harcamalarda kesintiler öngören yasalarını protesto ediyorlar.

Protesto gösterisini organize eden gruplara göre, gösteriye yaklaşık 75 bin kişi katıldı. Bu Kanada'da bu yıl gerçekleştirilen en büyük gösteri oldu.

Dün yerel saatle 1'de Montreal'in merkezinde barışçıl başlayan gösteriler, daha sonra polis ile göstericiler arasında çatışmalara sahne oldu.

Polisin ve yerel hükümetin tepkisine rağmen Öğrenci Federasyonları sözcüsü Camille Godbout, gösterilerine devam edeceklerini söyledi.

Mart başında Quebec şehrinde gerçekleştirilen bezer bir sosyal kesinti karşıtı protesto, polisin sert müdahalesi nedeniyle şiddet olaylarına sahne olmuştu.

Quebec eyaletinde öğrenciler 2012 Şubat ayından beri farklı bölgelerde zaman zaman gerçekleştirdikleri protestolar ile yerel hükümet üzerinde baskı oluşturmayı amaçlıyorlar. (ANF)