Suriye’de yoğunlukla Kürtlerin yaşadığı ve Rojava (Batı) olarak adlandırılan bölgedeki Cezire Kantonu’na bağlı Kamışlı’nın Enteriyê mahallesinde meydana gelen patlamada 10 kişi yaşamını yitirdi.

Benzerleri IŞİD tarafından daha önce de gerçekleştirilen patlamada, aralarında çocuk ve kadınların da bulunduğu 56 sivil de yaralandı.

ANHA’nın haberine göre, Kamışlı kentinde saat 9.20 dolaylarında patlayıcı yüklü bir kamyonla intihar saldırısı düzenlendi.

Saldırı, Enteriyê mahallesindeki Kamışlı Asayiş Merkezi ile hemen yanındaki sanayi bölgesinin kesiştiği kavşakta meydana geldi.

Kırmızı brandayla üzeri kapatılan ve tonlarca patlayıcının üzerinin kumla örtüldüğü kamyonun patlaması sonucunda sanayi bölgesinde çalışan biri çocuk 9 sivil ile bir asayiş üyesi yaşamını yitirdi.

Cezire Kantonu Sağlık Konseyi Başkan yardımcısı Maha Omo ANHA’ya yaptığı açıklamada, patlamanın sanayi bölgesinde ve çalışmanın yoğun olduğu bir saatte meydana geldiği için saldırıdan tümden sivillerin zarar gördüğünü, işyerlerinde de büyük hasar meydana geldiğini söyledi.

Doktorlar, yaralıların durumunun iyi olduğunu, ağır yaralı bulunmadığını ve hafif yaralı olan 10 kişinin ayakta tedavi gördükten sonra taburcu edildiğini söyledi. (Kaynak: ANHA)