Suriye'de Rojava bölgesinin Kamışlı kentinde art arda 3 bombalı saldırı gerçekleşti. Sputnik'e konuşan Cezire Kantonu Savunma Konseyi Sözcüsü Nasır Hec Mansur, 4'üncü saldırının engellendiğini söyledi.

30 Aralık akşamı saat 22:10 sularında Haseke iline bağlı Kamışlı ilçesinin kent merkezinde peş peşe 3 bombalı saldırı oldu.

Nasır Hec Mansur, Kamışlı kent merkezinde yer alan Suriye ordusunun kontrolündeki Westa mahallesinde Hristiyan Ermenilerin yoğun olarak yaşadığı bölgede yaşandığını belirtti.

Patlamalardan ilki Wusta mahallesinde Miami lokantasında, ikincisi de Siyahe mahallesinde Gabriel lokantasında yaşandı. Asayiş güçlerinden alınan bilgilere göre, her iki saldırı lokantalara yerleştirilen paket bombalarala gerçekleşti. 

'SALDIRIYI IŞİD YAPTI'

Mansur, "Saldırı sonucu 18 kişi öldü, 32 kişi yaralandı. Yaralılar Kamışlı'daki hastanelere kaldırıldı. Bir diğer saldırı çarşı merkezinde, öteki de otelde gerçekleştirildi. Dördüncü saldırı girişimi de son anda engellendi. Saldırıyı IŞİD'in yaptığı kesin" diye konuştu.

Saldırı nedeniyle kentte güvenlik önlemlerinin üst düzeye çıkarıldığını söyleyen Mansur, "Asayiş üyeleri olası saldırılara karşı gerekli tedbirleri alıyorlar ve kentte IŞİD'çi var mı yok mu ona bakıyorlar" dedi.

Mansur, olası başka bir saldırıya karşı kentte arama tarama faaliyetlerinin yapıldığını da sözlerine ekledi. (Kaynak: sputniknews.com, anha)