Afganistan'ın başkenti Kabil'de Hamid Karzai Uluslararası Havaalanı'nın bulunduğu bölgede üst üste meydana gelen patlamalarda hayatını kaybedenlerin sayısı 90'a yükseldi. Patlamalarda yaralananların tedavileri hastanelerde devam ediyor. 

Reuters’ın aktardığı habere göre, bir sağlık yetkili ve bir Taliban yetkilisi, arka arkaya meydana gelen patlamalarda hayatını kaybeden Afganların sayısının 77ye çıktığını duyurdu. Hayatını kaybedenlerin 28'inin Taliban üyesi olduğu belirtildi. 

ABD ordusu da hayatını kaybeden askerlerin sayısının 13’e yükseldiğini açıkladı. Patlamalarda en az 150 kişinin yaralandığı belirtildi.

KABİL'DEKİ HASTANELERDE YOĞUNLUK
Kabil’deki doktor ve hemşireler gece boyunca patlamalarda yaralananların tedavisiyle ilgilendi. Taliban’ın kontrolü ele geçirmesiyle personel sayısında düşüş yaşanan hastaneler, ciddi anlamda yoğunlukla karşılaştı.

TAHLİYELER SÜRÜYOR

ABD, havalimanı çevresindeki saldırıların ardından Afganistan'dan tahliyelerin süreceğini açıklamıştı. Britanya Savunma Bakanlığı da bugün Kabil'den 1000 kişinin daha tahliye edileceğini duyurdu. 
Reuters haber ajansı, IŞİD'in Kabil'deki saldırıların sorumluluğunu üstlendiğini duyurmuştu. ABD Merkez Kuvvetler Komutanı Orgeneral Kenneth McKenzie de saldırının IŞİD tarafından düzenlendiğini söylemişti.