Afganistan'ın başkenti Kabil'de Hamid Karzai Uluslararası Havaalanı'nın bulunduğu bölgede üst üste patlamalar meydana geldi.

BBC'ye konuşan bir yetkili patlamalarda en az 60 kişinin öldüğünü, 140 kişinin yaralandığını söyledi.

Associated Press ajansı, patlamalarda en az 12 Amerikan askerinin öldüğünü duyurdu.

Reuters ajansı, IŞİD'in Kabil'deki saldırıların sorumluluğunu üstlendiğini belirtti.

AP: EN AZ 12 AMERİKAN ASKERİ ÖLDÜ

Afganistan'ın başkenti Kabil'deki havalimanında düzenlenen terör saldırısında ABD ordusundan 11 deniz piyadesi ile 1 ordu sıhhiyecisi olmak üzere toplam 12 Amerikan askerinin yaşamını yitirdiğini bildirildi.

Amerikan Associated Press (AP) haber ajansının 2 Amerikalı yetkiliye dayandırdığı haberine göre, Kabil Hamid Karzai Uluslararası Havalimanı'nda bugün düzenlenen terör saldırısında yaşamını yitiren ABD'li askerlerin sayısı 12'ye yükseldi.

Yetkililer, hayatını kaybeden askerlerden 11'inin deniz piyadesi, 1'inin ise ordu sıhhiyecisi olduğunu kaydetti.

TALİBAN "AFGANLARIN KABİL HAVALİMANI'NA GİTMESİNE İZİN VERMEYECEĞİZ" DEMİŞTİ

Kabil Havalimanı, Taliban'ın kontrolü devralmasının ardından ülkeden tahliye edilenlerin akınına uğramıştı. Ülkelerin tahliye operasyonları da havalimanından kalkan uçaklarla gerçekleşiyordu.

ABD güçlerinin tamamen çekileceği 31 Ağustos'a kadar tahliyelerin devam etmesi planlansa da, Taliban dün yaptığı açıklamada, "Artık Afganların Kabil Havalimanı'na gitmesine izin vermeyeceğiz" demişti.

MSB: İKİ PATLAMA MEYDANA GELDİ

Milli Savunma Bakanlığınca, Kabil Havaalanı dışında iki patlama meydana geldiği, Türk birliğinde herhangi bir hasar, zayiat olmadığı bildirildi. Bakanlığın sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, “Kabil Havaalanı dışında iki patlama olmuştur. Birliğimizde herhangi bir hasar, zayiat yoktur” bilgisine yer verildi.

ABD DIŞİŞLERİ’NDEN UYARI

ABD Dışişleri Bakanlığı´na bağlı Seyahat Departmanı da, Afganistan´ın başkenti Kabil Havalimanı´nın yakınlarında meydana gelen patlamaya ilişkin uyarı yayınladı.

ABD Seyahat Departmanı tarafından yayınlanan uyarıda, “Havalimanında büyük bir patlama oldu ve silah sesleri duyulduğu bildirildi. ABD vatandaşları havalimanına seyahat etmekten kaçınmalı ve havalimanı kapılarından uzak durmalıdır. Havalimanı kapılarında bulunlar ise derhal oradan uzaklaşmalıdır” denildi.

PENTAGON SÖZCÜSÜ: KARMAŞIK BİR SALDIRININ PARÇASI

Pentagon Sözcüsü Kirby, yaşanan bombalı saldırının ‘can kaybıyla sonuçlanan karmaşık bir saldırının parçası’ olduğunu söyledi.

Hayatını kaybedenler arasında ABD’lilerin ve sivillerin bulunduğunu aktaran Kirby, “Abbey Kapısı’na kısa bir mesafedeki Baron Hotel’de veya yakınında en az bir patlama daha doğrulayabiliriz” dedi.

Öte yandan saldırıyı IŞİD üstlendi.