Japonya’nın Şam Büyükelçiliği, Tokyo hükümetinin, Rojava’daki insani krizlere cevaben, bu bölgeye 14 milyon ABD doları “acil hibe yardımı” yapmaya karar verdiğini açıkladı.

Büyükelçiliğin resmi sayfasında yer alan açıklamada, “Japonya hükümetinin Kuzeydoğu Suriye’deki  insani krizlere cevaben, Acil Hibe Yardımını artırmaya karar verdiği” belirtildi.

Karar kapsamında dört uluslararası kuruluş aracılığıyla Rojava halkına sağlık, barınma, battaniye, çadır tedariki ve insani yardım sağlanacak.

Bir milyondan fazla insanın yararlanacağı yardımların 6.2 milyon doları Birleşmiş Milletler Mültecilere Yardım Komisyonu’na, 2.8 milyon doları UNECIF’e, 4.6 milyon doları Kızıl Haç’a (ICRC) ve 400 bin doları ise  İnsani İşler Ofisi’ne (OCHA) verilecek.

Büyükelçilik açıklamasında ayrıca, “Japonya, Suriye'deki insani durumun iyileştirilmesi ve BM ile kolaylaştırılmış siyasi sürecin ilerletilmesi yoluyla Suriye krizinin çözümüne yönelik uluslararası toplumla yakın bir şekilde çalışmaya devam edecektir” ifadelerine yer verildi.

Kaynak: Rudaw