Koronavirüsü nedeniyle hasta sayısının 17 bini, ölü sayısının 1200’ü geçtiği İtalya’da, yaşlı bir kadının korona virüsü önerilerini içeren video büyük ilgi gördü. “La Nonna” (Nine) adını kullanan İtalyan kadın, YouTube’da yayınlanan videosunda korona virüsü ile ilgili genel önerileri kendi eğlenceli ve muzip üslubuyla sıralarken dayanışma çağrısı da yaptı.

“La Nonna’yı dinleyin. Çok fazla salgın gördüm. Milan salgınını unutamam. Torunlarım Renzo ve Lucia mucize eseri kurtulmuşlardı” diyen İtalyan nine, konuşmasına temel önerilerle başladı:

“Ellerinizi yıkamak zorundasınız! Bu yeni haber mi? Bunu size kaç kere söyledim. Ellerinizi yıkadınız mı? Koronavirüs nedeniyle değil, her zaman (yıkayın) Hadi git yıka! Hapşırdığınız zaman dirseğinize hapşıracaksınız. Koronavirüs için değil. Nezaket için. Bir süreliğine sarılmayı ve öpüşmeyi bırakmalıyız. Göz kırpın!”

‘AYRIMCILIK YAPMAYIN’

İtalyan Nine daha sonra toplumsal yaşama dair önerilerde bulundu:

“Koronavirüsü nedeniyle etnik gruplara ayrımcılık yapmayın. Ne virüs Çinlilerin suçu ne de Afrikalıların suçu. Unutmayın, koronavirüsü gider. Ayrımcılık kalır. Aşısı da yoktur!”

“14 günlük karantina boyunca evde ne yapacağız?” sorusunu da yanıtlayan İtalyan Nine, imkanı olanlar için şunları öneriyor: “Yemek yapın. 14 gün yemek yaptıktan sonra onları altın gibi satarım! Hayır şaka yapıyorum. Bedava dağıtırım.”

“Ne yazık ki bunlar zor zamanlar. Bazı alışkanlıklarımızı değiştirmemiz gerekiyor. Herkes kendi sorumluluğunu yerine getirmeli” diyen İtalyan nine uyarıyor: “İnternetten bir şey okuyunca hepiniz bilim insanı olmuyorsunuz! Doktorları dinleyin.”

‘MARKETTE GIDA YOKSA BİZ VARIZ!’

İtalyan nine son olarak ihtiyacı olanlarla dayanışma çağrısı yapıyor:

“Kuzey İtalyalı dostlarım, Güneyli göçmenler, panik olmayın. Eğer marketlerde gıda kalmadıysa, biz varız. Biz size göndereceğiz. Hepiniz bizim için ailesiniz. Göçmen misiniz? Size bir paket gönderiyorum. Kuzeyli misiniz? Bir paket gönderiyorum. Çinli misiniz? Çinlilere iki paket! Onlara yardım etmeliyiz.”

Kaynak: Evrensel