İtalya'nın ilk siyahi bakanı olan Cecile Kyenge'ye, mensubu olduğu Demokrat Parti'nin (PD) bir mitinginde, bir kişi tarafından iki tane muz atıldı.

Siyahi Entegresyon Bakanı Cecile Kyenge, sosyal paylaşım sitesi twitter'daki hesabından, dün akşam Ravenna vilayetine bağlı Cervia kasabasında katıldığı partisinin etkinliğinde bir kişinin muzlu saldırısına uğradığını açıkladı.

Konuşmasını takip etmeye gelenlerin arasına saklanan bir kişinin attığı iki muz için bakan Kyenge twitter'dan, "İnsanlar açlıktan ölüyor. Gıdaların böyle atıldığını görmek üzücü. Yoksulluğa atılmış bir tokat" diyerek, ırkçı saldırıyı kınadı.

49 yaşındaki bakan Kyenge, bu ırkçı saldırıları önlemek için gerekli değişimin temelden olması gerektiğini de sosyal medya üzerindeki iletilerinde belirtti.

Birkez daha ırkçı saldırya uğrayan siyahi bakana, hadisenin ardından sosyal paylaşım sitesi twitter ve facebook üzerinden çok sayıda destek mesajı geldi.

Ülkede kısa bir süre önce de İslam, göçmen ve Türkiye'nin AB üyeliğine karşı çıkışlarıyla bilinen Kuzey Birliği Partisi'nden (LN) Senato Başkanvekili Roberto Calderoli, bakan Kyenge için "Orangutana benziyor" demiş, gelen tepkiler üzerine daha sonra özür dilemek zorunda kalmıştı.

Kyenge'ye geçen haziran ayında yine LN üyesi Dolores Valandro, tecavüz edilmesi çağrısında bulunmuş ancak daha sonra özür dilemesine karşın partisinden ihraç edilmişti. (CNNTÜRK)