İtalya'nın Milano kentinde, Paris'teki saldırıları protesto etmek ve dinler arasında birlik mesajı vermek amacıyla bir gösteri düzenlendi. Gösteriye çok sayıda Müslüman da katılarak "Benim adıma değil" yazılı pankartlar taşıdı.

Övgü Pınar'ın BBC Türkçe'deki haberine göre; sivil toplum örgütü Emergency tarafından düzenlenen gösteriye, Milano İslam Dernekleri Koordinasyonu'na (Caim) bağlı dernekler ile İslami Kültür Merkezi, İtalya'nın Genç Müslümanları gruplarının da aralarında bulunduğu binlerce kişi katıldı.

Gösteride hem Paris saldırıları kınanırken hem de dinler arası dostluk mesajları verildi. Müslüman göstericiler de "Benim adıma değil" yazılı pankartlarla İslam adına şiddet eylemlerinde bulunulmasına karşı çıktı.

Gösterinin manifestosunda, "Korkuya ve nefrete yenilmek istemiyoruz. Dünyayı dinlere, ten rengine, milliyetlere göre bölenlerin zihniyetini reddediyoruz. Şimdi birlikte durma zamanı. Utoya'daki, Peşaver'deki, Baga'daki, Bağdat'taki, Paris'teki, Akdeniz'deki, New York'taki kurbanlar arasında ayrım yapmayanların sesini duyurma zamanı" denildi.

İslami Kültür Merkezi kurucusu Abdel Hamadi Shaari de gösteride yaptığı açıklamada, "Bugün burada bulunmak bizim için bir görevdir. Ben, İtalyanlara "sizin tarafınızdayız, diper tarafta değiliz" demek için buradayım" diye konuştu.

İtalya'daki camilerde dünkü cuma namazı sırasında verilen vaazlarda da İslam dininin şiddeti kınadığı mesajı verildi.