İtalya’da sağ kanattaki İtalya’nın Kardeşleri (FdI) partisi lideri Giorgia Meloni parlamentoya, radikal İslamcılığı suç kapsamına alan bir yasa tasarısı sundu.

Yasa tasarısında, “'İslami köktendincilik' temelli nefret vaazı verenler ve nefreti teşvik edenleri finanse edenlerin” 6 yıla kadar hapse mahkum edilmesi öngörülüyor.

Tasarıda, ‘din değiştirme, eşcinsellik, zina ve dine hakaret etmenin ölümle cezalandırılmasını destekleyenlerin’, ‘işkence, uzuv kesme ve kırbaçlama içeren cezaların uygulanmasını savunanların’, ‘din özgürlüğüne karşı çıkanların’, ‘kölelik ve insan ticareti yapanların’ cezalandırılacağı belirtiliyor.

ALTI YILA KADAR HAPİS CEZASI

BBC Türkçe’den Övgü Pınar’ın haberine göre; ibadet mekanlarında bu suçlara yönlendiren eylemleri finanse edenlerin de aynı şekilde altı yıla kadar hapisle cezalandırılması talep ediliyor.

‘Yabancı devletlerden, kuruluş ya da kişiliklerden, suç eylemlerinde kullanılmak üzere maddi yardım alanlar’ için ise 5 yıla kadar hapis öngörülüyor.

Tasarı, bu eylemlerin özellikle ibadet yerleri ve internette yapılmasının önüne geçilmesini amaçladığı belirtiliyor.

“VAHABİ VE SELEFİ İSLAM YORUMU HEDEF ALINIYOR”

İtalya’nın Kardeşleri partisine yakın Secolo d’Italia haber sitesi, yasa tasarısının ‘Vahabi ve Selefi’ İslam yorumunu hedef aldığını yazdı.

İMZA KAMPANYASI

İtalya’nın Kardeşleri partisi, yasa tasarısının en kısa zamanda meclis gündemine alınmasını sağlamak için de bir imza kampanyası başlattı.

Kampanyanın afişinde bir dinamit resmi üzerinde “Nefreti etkisiz hale getir” sloganı ve “İslami köktenciliğin suç olmasını desteklemek için imza at” sözleri yer alıyor.

Bangladeş'in başkenti Dakka'da ay başında düzenlenen saldırıda ölenler arasında dokuz İtalyan vatandaşının bulunması İtalya'da radikal İslamcılıkla ilgili tartışmaları artırmıştı.