Üniversite Öğrencileri Birliğinin çağrısı üzerine İtalya'nın pek çok kentinde hükümet ve izlediği politikalar aleyhinde protesto yürüyüşü yapıldı.

Milano, Palermo, Perugia, Torino, Bari, Cagliari ve başkent Roma'da düzenlenen yürüyüşlerde, İtalyan öğrencilerin protestolarının hedefinde Başbakan Matteo Renzi ve izlediği politikalar vardı.

Öğrenciler, eğitim alanındaki kesintiler ile son günlerde ülke gündeminin ilk sırasında yer alan iş kanundaki 18. maddeyi reforme etmeyi amaçlayan "Jobs Act” eylem planını da protesto etti.

Başkent Roma'daki yürüyüş, olaysız şekilde Milli Eğitim Bakanlığı önündeki oturma eylemiyle sona ererken, Milano'daki kortejde öğrencilerin İtalyan yönetmen Paolo Sorrentino'nun Yabancı Film Oscar'ı kazandığı "Muhteşem Güzellik" filmine atıfta bulunarak, "Muhteşem güzellik biziz" sloganları attığı belirtildi.

Palermo'daki yürüyüşte bankalara yumurta atılırken, Torino'daki kortejde öğrenciler mevcut Başbakan Matteo Renzi ve Milli Eğitim Bakanı Stefania Gianni'nin yanı sıra eski Başbakan Silvio Berlusconi ve eski Milli Eğitim Bakanı Maria Stella Gelmini'nin kuklalarını ateşe verdi. (haberler.com)