Latina ili içerisinde yer alan Cisterna di Latina kentinde Piazza Amedeo di Savoia sokağında bulunan Kürtlere ait bir kebapçı, bir süreden beridir ırkçı saldırıların hedefi oluyor.  Üç ay önce açılan “Bella İstanbul” isimli restoran, Piazza’daki ilk “yabancı” restoran olarak biliniyor.

Irkçıların “Piazza’nın sahibi biziz” diyerek restoranı hedef aldıkları belirtilirken, en son 14 Aralık günü saat 21.30 sıralarında alkol ve uyuşturucu aldıkları ifade edilen 50 kişilik bir grup restorana girerek müşterileri kaçırttı ve restoran sahiplerini tehdit etti.

Restoran sahiplerinden alınan bilgilere göre ırkçı hakaretlerde bulunan grup, tüm yabancıların kentten gitmesini istedi.  “Burayı yıkacağız” diye tehdit eden saldırganları polise şikayet etmek isteyen kadın bir müşterinin de saldırıya uğradığı öğrenildi.

Restoranın sahiplerinden Deniz Şener, tehdit edildiklerini ve gece takip edildiklerini söylerken, polis şikayette bulunduklarını ifade etti. Şikayet üzerine polisin restoranın bulunduğu yere gözetim kamerası yerleştirdiği bildirildi. (ANF)