İtalya'nın Cenova şehrinde A-10 otoyolu üstünde bulunan köprünün çöktüğü ve çok sayıda insanın hayatını kaybettiği öğrenildi.

Köprünün çökmesinin ardından olay yerine arama kurtarma ekiplerinin ulaştığı bildirilirken, köprünün ise trafiğe kapatıldığı öğrenildi.

​İtalyan haber ajansı Adnkronos'un aktardığına göre, olay yerine ulaşan sağlık görevlileri, yaşanan olayda 'onlarca kişinin öldüğünü' belirtti.

​1968 yılında inşa edilen ve Avrupa'nın ilk çelik halatlı köprüsü olma özelliğini taşıyan köprünün çökmesinin ardından, çok sayıda aracın enkaz altında kaldığı öğrenildi.

İtalya İçişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Salvini, yaptığı açıklamada "Cenova'daki köprünün çökmesinin ardından durumu takip ediyoruz. Şimdiden hayat kurtarmaya başlayan 200 itfaiye görevlisine teşekkür ediyorum" dedi.

İtalya Ulaştırma bakanı Danilo Toninelli ise, yerel basına yaptığı ve sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamalarda, kazayı 'büyük bir trajedi' olarak nitelerken, kazaya ilişkin yetkililerden bilgi aldığını, kazaya neyin yol açtığını öğrenmek için henüz çok erken olduğunu söyledi ve incelemelerde bulunmak üzere bakan yardımcısı ile olay yerine gittiğini açıkladı.