İtalya’da, 21 Şubat’ta başlayan yeni tip korona virüsü (Covid-19) nedeniyle ölenlerin sayısı artmaya devam ediyor.

Başkent Roma’da basın toplantısı düzenleyen İtalya Sivil Savunma Genel Müdürü Angelo Borrelli, vaka sayısının 26 bin 62’ye çıktığını, bu sayıya ölenler ve iyileşenler dahil edildiğinde virüs bulaşanların toplam sayısının 31 bin 506 olduğunu aktardı.

Ölenlerin sayısının düne göre 345 kişi daha arttığını ve toplam sayının 2 bin 503’e yükseldiğini söyleyen Borrelli, dün 2 bin 749 olarak açıkladığı iyileşenlerin sayısının bugün 192 artarak 2 bin 941’e ulaştığını belirtti.

Borrelli’nin açıkladığı ölü sayısı, ülkede 4 haftadır Covid-19 salgını nedeniyle devam eden acil durumda duyurduğu en yüksek ölümün görüldüğü üçüncü gün oldu. Daha önce 15 Mart’ta 368, 16 Mart’ta 349 kişinin hayatını kaybettiği açıklanmıştı.

TIP FAKÜLTESİ SON SINIF ÖĞRENCİLERİ DE GÖREVLNEDİRİLECEK

Korona virüsünden en çok etkilenen Lombardiya bölgesinde 879 kişinin yoğun bakımda olduğu belirtildi. Özellikle 3 bin 993 vaka ile Lombardiya’da başı çeken Bergamo vilayetinde yoğun bakım ünitelerinin dolduğu basına yansıdı. Lombardiya’daki Voghera Cezaevi’nde 4 mahkum ve 2 cezaevi doktorunda da virüse rastlandı.

İtalya Başbakanı Giuseppe Conte’nin dün imzaladığı 25 milyar Euro’luk acil destek paketiyle 10 bin kadar tıp fakültesi son sınıf öğrencisinin de uzmanlıkları verilerek saha hastanelerinde görevlendirileceği belirtildi. Daha önce Lombardiya bölgesinde emekliye ayrılmış doktorlar da göreve çağrılmıştı.