İsviçre’de görev yapan Etiyopyalı bir cami imamının, namaz kılmayan Müslümanların öldürülmesi gerektiği çağrısı yaptığı için 18 ay hapisle cezalandırılması istendi.

İsmi sık sık radikal cihatçı gruplara destek vermekle anılan İsviçre’nin Winterthour kentindeki An’Nur camisinde görev yapan imam, İsviçre’deki Müslümanları kin ve nefrete teşvik ettiği ve namaz kılmayan Müslümanların öldürülmesi gerektiği çağrısı yaptığı gerekçesiyle 18 ay hapse mahkûm edilmesi ve ülkesinde geri gönderilmesi istendi.

2016’ın Ekim ayında İsviçre’nin Winterthour kentinde bulunan An’Nur camisinde verdiği vaazda namaz kılmayan Müslümanların öldürülmesi gerektiği çağrısı yaptığı için göz altına alındıktan sonra tutuklanan imamın dosyası bugün tamamlandı.

Zürih başsavcılığı tarafından hazırlanan dosyada, söz konusu imamın açıktan ülkedeki Müslümanları kin ve nefrete teşvik ettiği ve insan öldürmeye azmettirdiği için 18 ay hapisle cezalandırılması gerektiğini istedi. Savcılık, söz konusu imamın hapis cezasının bitmesini ardından kendi ülkesine geri gönderilmesi ve 15 yıl boyunca İsviçre’ye giriş yasağının konulmasını da istedi.

Başsavcılık imamla beraber gözaltına alındıktan sonra tutuklanan diğer 3 kişinin dosyasının da tamamlanma aşamasında olduğunu kaydetti.

Öte yandan, imamın görev yaptığı An’Nur camisi radikal cihatçı gruplara destek verdiği gerekçesiyle 4 Kasım 2016’dan beri Winterthour polisi tarafından kapalı tutuluyor. (Kaynak: ANF/Zürih)