İsviçre'nin Basel şehrinde solcu gençler küçük Basel'de bulunan Matthäuskirche kilisesini pazar gününden beri işgal ettiler.

Yaklaşık kırkın üzerindeki eylemci son zamanlarda aşırı sağcı İsviçre Halk Partisi (SVP)'nin yabancılara yönelik ırkçı, ayrımcı ve yabancı düşmanı politikalarını protesto etmeyi, göçmenlere yönelik ırkçı politikaların son bulması amaçlıyor.

Eylemciler adına yaklaşık 300 kişiye seslenen sözcü "Bizler İsviçreliler olarak bütün göçmenlere, yoksullara, savaş mağdurlarına kapımızı açmak istiyoruz. İsviçredeki yabancı düşmanı parti ve bazı çevrelerin bu tarz faşizan hayalleri amacına ulaşamayacak" dedi.

"Herkese özgürlük, herkese adalet, herkese eşit ve adil haklar istiyoruz" diye konuşan sözcü İsviçre'de yaşayan herkesi 28 Şubat'ta yapılacak halk oylamasına duyarlı olmaya, hayır oyu kullanmaya ve göçmenler için mücadeleye çağırdı.

Yaptırım İnsiyatifi“ (Durchsetzunginitiative) adlı yasa önergesi ile göçmenlerin sınır dışı edilmesi yasal olarak kolaylaştırılmaya çalışılıyor.

Eylem kamuoyunda etki yaratana kadar devam edecek. (Cavit Temürtürkan / Demokrat Haber İsviçre)