İsviçre’nin Der Bund Gazetesi’nde bugün yayınlanan habere göre İsviçre Federal Hükümeti’nin Dışişleri Bakanlığı, İsviçre Büyükelçisi Lukas Gasser’e Ermeni soykırımını konu alan bir kitabın tanıtım toplantısında konuşma yapma yasağı getirdi.
 
Habere göre bu tanıtım toplantısı 27 Ekim’de Zürich Archiv für Zeitgeschichte’de (Yakın Tarih İçin Zürih Arşivi) gerçekleştirildi. Ermenistan’da İsviçre Büyükelçisi olana Lukas Gasser bu toplantıya konuşmacı olarak davet edilmişti. Dışişleri Bakanlığı bu toplantıya resmi katılımdan feragat edince, Lukas Gasser toplantıya resmi konumuyla değil, kişisel olarak katıldı.
 
NZZ am Sonntag gazetesi Dışişleri Bakanlığı’nın Büyükelçi Lukas Gasser’a getirdiği bu kısıtlamayla Türkiye’yle İsviçre Hükümeti’nin Ermeni sorunu üzerine aldığı pozisyon üzerine yaşanabilecek bir “yanlış anlaşılmayı” engellemek olduğunu yazdı.
 
İsviçre Dışişleri Bakanlığı’nın başında geçtiğimiz günlerde Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’yla görüşen Didier Burkhalter bulunuyor. (Ş. Murat Özten / Demokrat Haber - İsviçre)