İsveç Sol Parti Milletvekili Amineh Kakabaveh, 2 yıldan beri Edirne Cezaevi'nde tutulan HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'a bir mektup göndererek dik duruşundan dolayı kendisini kutladı. Özgürlüğüne kavuşana kadar konuyu İsveç ve Avrupa Parlamentolarının gündemine getirmeyi sürdüreceğini söyledi.

Kakabaveh, Demirtaş'ın "Seher" adlı öykü kitabını imzalayarak kendisine göndermesinden onur duyduğunu söyledi.

Murat Kuseyri'nin Evrensel'de yer alan haberine göre, Demirtaş'ın 5 milyonu aşkın oy alan bir partinin eş başkanlık görevini yaptığını ve cumhurbaşkanlığı için aday olduğunu hatırlatan Kakabaveh, ”Demirtaş hukuk dışı ve yasal olmayan şeyler yaptığı için değil düşüncelerini açıklama cesaretini gösterdiği için tutuklu” dedi. 

'GERÇEKLERİ SÖYLEMEYE DEVAM ETMESİ BİZLERİ ONURLANDIRIYOR'

Kakabaveh, Demirtaş'ı sadece Sol Partinin kardeş partisi HDP'nin eski eşbaşkanı ve milletvekili olarak görmediğini kendisinin yakın arkadaşı olduğunu belirtikten sonra ”Cezaevinde olmasına karşın gerçekleri söylemeye devam etmesi bizleri onurlandırıyor. Demokratik haklarını, ifade özgürlüğünü ve kalemini ustaca kullanıyor. Demir parmaklıkların arkasında olmasına rağmen sesini buradan duyuyoruz” şeklinde konuştu.

Demirtaş ve cezaevlerinde tutulan milletvekilleri ve parti üyelerinin yalnız olmadıklarını söyleyen Kakabaveh, ”Facebook'umu her açtığımda onun ve Figen'in resimleri karşımda. Parti başkanımız Jonas Sjöstedt, duruşmalara ve cezaevlerine gitti ama polis tarafından engellendi. Parlamentoda bu durumu gündeme getirdik” dedi.

'İSVEÇ HÜKÜMETİ'NDEN RESMİ GİRİŞİMDE BULUNMASINI İSTEYECEĞİZ'

Yeni hükümet kurulur kurulmaz konuyu yeniden gündeme getireceklerini söyleyen Kakabaveh, devamında şunları kaydetti: ”Yeni seçilecek Dışişleri Bakanı'ndan İsveç'in resmi olarak Demirtaş ve diğer HDP'lilerin serbest bırakılmaları için girişimde bulunmasını talep edeceğiz. Sadece HDP'lilerin değil cezaevlerinde tutulan tüm yazar, gazeteci ve politikacıların serbest bırakılmaları gerekir. Türkiye'de sadece Kürt politikacılar cezaevlerinde tutulmuyor. Çok sayıda ilerici, sosyalist ve insan hakları savunucusu içeride. Avrupa Birliği'ne girmek isteyen bir ülke düşünceleri açıkladığı için insanları cezaevlerine atamaz.”

'KALEMİN VE KİTABIN KARANLIĞI AYDINLATIYOR'

Demirtaş'a sevgili yoldaşım ve mücadeleci kardeşim diyerek hitap eden Kakabaveh, mektubunun son bölümünde şunları söylüyor: ”Hiç bir şey:, demir parmaklıklar ve kilitler seni susturamaz. Kalemin ve kitabın karanlığı aydınlatıyor. Güçlü ve sıcak dayanışmalarımız seninle ve diğer HDP'lilerle birlikte. Mücadelemizi kimse söndüremeyecek ve geleceğimizi hiç bir şey karartamayacak. Sen gerçek bir savaşcısın ve karanlık ülkedeki büyük güneşsin. Sana ve HDP'ye direnişinizden dolayı teşekkür ediyorum. Kitabın için teşekkür ederim. Onu zevkle okuyacağım. Senle karşılaşacağım günü sabırsızlıkla bekliyorum. Umarım yakında gerçekleşir.”