HAGFORS- İsveç'in Hagfors kentinde dün akşam saat 21.00 sıralarında sarhoş bir kişinin çevreyi rahatsız ettiği ihbarını alan polis ekibi, Geijersholm semtindeki iltica kampında elinde bıçak bulunan bir ilticacıyı yakın mesafeden ateş ederek öldürdü.

Polis yetkililerinin medyaya yaptığı açıklamada şu bilgiler yer aldı:

"İhbarı alan polis, mülteci kampına gittiğinde, elinde bıçak ile kamptaki bir kapıyı yumruklayan bir kişi ile karşılaştı. Söz konusu kişi polise elindeki bıçakla saldırdı ve bir polis bir el ateş etti. Ancak 'Bunun etkili olmaması' üzerine bir el daha ateş ederek saldırganı etkisiz hale getirdi.”

45 yaşındaki Somalili ilticacının olay yerinde yaşamını yitirmesinin ardından soruşturma başlatıldı. Ancak polisler tarafından işlenen suçlar yine polisler tarafından soruşturulduğu için polislerin aklanmasıyla sonuçlanıyor.

Bu yılın Mayıs ayında Stockholm'un Husby semtinde benzer bir olay yaşanmış, sarhoş bir kişinin kavga ettiği ihbarını alan polis ekipleri 69 yaşındaki bir kişiyi evinde yakın mesafeden ateş ederek öldürmüştü.

Olayın ardından ilk önce Husby daha sonra da Stockholm'un yoksul semtlerinde sokaklara çıkan gençler araba ve bazı binaları ateşe vermiş, polisle gençler arasındaki çatışmalarda onlarca kişi yaralanmıştı.

İsveç'in diğer illerinin varoşlarına yayılan ve 10 gün süren isyan sırasında yüzlerce araba yakılmış ve binlerce binanın camları kırılmıştı. (ETHA)