İsveç hükümetinin Türk kökenli Konut Bakanı Yeşiller Partisi üyesi Mehmet Kaplan’ın “Bozkurtlar” ve “Milli Görüşçülerle” ilişkileri nedeniyle koltuğu sallanıyor.

İsveç basınında çıkan haberlere göre, Kaplan’ın, “Türk Bozkurtlar Teşkilatı” Başkanı İlhan Şentürk ve geçen hafta Ermenilere yönelik “Ermeni köpeklere ölüm” açıklaması nedeniyle istifa etmek zorunda kalan İsveç Türk İşçi Dernekleri Federasyonu Başkan Yardımcısı Barbaros Leylani’yle birlikte fotoğrafları yayımlandı.

Fotoğraflar kamuoyunda yoğun eleştirilere neden olurken, İsveç Başbakanı Stefan Löfven, yaptığı yazılı açıklamada “Kaplan, çok özenli davranması gerektiğini anladı” dedi.

Bakan Mehmet Kaplan, Ülkü Ocakları Başkanı’nın iftara katıldığını sonradan öğrendiğini söyledi. Devlet televizyonu SVT’de canlı yayına çıkan Kaplan, Milli Görüş’ün ideolojik olarak kendisine yakın olmadığını, ancak her dernekle olan ilişkileri gibi bu grupla da irtibatının olduğunu belirtti.

Yeşiller Partisi ise ikiye bölündü. Yeşiller üyesi eski milletvekili Rebwar Hassan, Mehmet Kaplan’ın partiden ve bakanlıktan istifa etmesi gerektiğini belirtirken, Yeşiller Partisi milletvekili ve Eğitim Bakanı Gustav Fridolin “Mehmet Kaplan yemeğe kimlerin katıldığını bilmiyordu” ifadelerini kullandı.

(Kaynak: Haber Türk, Milliyet)