TEL AVİV- İsrail'in Filistin'i işgal etmesini protesto gösterisi sırasında gözaltına alınan ve 20 gündür askeri cezaevinde tutulan 31 yaşındaki Yaniv Mazor, Filistinli tutsaklarla dayanışmak için açlık grevi yapıyor.

 

Mazor, tutuklu bulunduğu cezaevinden avukatı aracılığı ile yaptığı açıklamada, idari tutuklamaya karşı açlık grevi yapan Filistinli tutuklularla dayanışmak için açlık grevine başladığını duyurdu.

 

İsrail cezaevlerinde bulunan 1500'e yakın Filistinli, idari tutuklamaya karşı açlık grevi başlatmış ve günler sonra İsrail ile varılan anlaşma sonucu eylem sonlandırılmıştı. Ancak hala açlık grevine devam eden Filistinli tutsaklar bulunuyor. Bunlardan birisi bugün açlık grevinin 92. gününde olan Filistinli futbolcu Mahmud Sarsak.

 

Mahmud Sarsak... Meslektaşları şu sıralar Euro 2012’de boy gösteriyor. Onun “Diplomatik olarak tanınmayan ülkelerin dünya kupası” Viva 2012’de dahi yer alamamasının sebebiyse Filistinli olması!

 

Filistinli milli futbolcu 3 yıldır İsrail hapishanelerinde mahkemeye bile çıkarılmadan esir tutuluyor. 19 Mart’ta binlerce Filistinli tutsakla birlikte açlık grevine başladı. (ETHA)