İsrail Gazze'deki hava saldırılarının dördüncü gününde en az sekiz Filistinlinin öldüğü bildirildi. Saldırılarda Hamas liderlerinin karargahları hedef alındı.

Vurulan binalar arasında Başbakan İsmail Haniye'nin ofisi de bulunuyor. Mısır Başbakanı dün burada Haniye ile görüşmüştü.

38 FİLİSTİN 3 İSRAİLLİ ÖLDÜ

İsrail'in Çarşamba günü Hamas'ın askeri liderini öldürmesinden bu yana 38 Filistinli ve 3 İsrailli hayatını kaybetti.

İsrail'in binlerce yedek askere seferberlik çağrısı göndermesi, Gazze'ye kara operasyonu düzenlenmesi olasılığını gündeme getirmişti.

Dün Tel Aviv ve Kudüs'ü hedef alan Filistinli militanlar bugün de İsrail topraklarına roket saldırılarına devam etti.

Kısa süren bir sessizliğin ardından Gazze yerel saat 03.00'te çok büyük patlamalarla sarsıldı.

BAŞBAKANLIK VURULDU

Saat 05.00'te yeniden bir dizi şiddetli patlama duyuldu. Bazı bakanlık binaları vuruldu. Saldırı sırasında binaların boş olduğu tahmin ediliyor.

Bir Hamas yetkilisinin Cebaliye'deki evinin de bombalandığı haber veriliyor. En fazla hasar gören binanın İsmail Haniye'nin ofisi olduğu öğrenildi.

HAMAS ASKERİ KANADI'NDAN BİR ÜYENİN ÖLDÜĞÜ ÖNE SÜRÜLÜYOR  

Gece düzenlenen saldırılarda en az sekiz Filistinli öldü. Ölenlerden üçünün Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin Kasım Tugayları'nın üyesi olduğu öne sürülüyor.

İzzeddin Kasım Tugayları'nın komutanı Ahmet Cabari, Çarşamba günü aracını hedef alan hava saldırısında ölmüştü.

İsrail saldırılarla ilgili açıklamasında, İsrail'e roket fırlatan militanların, silah ve cephane depolanan yerlerin ve Mısır'la Gazze arasında silah kaçırmakta kullanılan tünellerin hedef alındığını duyurdu.

KARA SALDIRISI BEKLENTİSİ

Ordu sözcüsü Avital Leiboviç gece boyunca düzenlenen saldırılarda 200 hedefin vurulduğunu bunlar arasında 120 roket rampasının da olduğunu söyledi.

İsrail'in Gazze'ye her an kara operasyonu başlatabileceği söyleniyor. Ama İsrailli yetkililer bu konuda henüz bir karar alınmadığını belirtiyor.

İsrail, Cuma Gazze'ye giden üç ana yolu kesti. 16 bin yedek askere seferberlik çağrısı gönderildi. 75 bin yedeğin daha silah altına alınmasına onay verildi.

HAMAS: ÖLENLER ARASINDA EN AZ 7 ÇOCUK VAR

Hamas yetkilileri ölenler arasında en az yedi çocuğun olduğunu söylüyor. Hamas yetkilileri ölenlerden bazılarının militan olduğunu da doğruladı.

Perşembe günü Gazze'den İsrail'e düzenlenen roket saldırısında iki kadın ve bir erkek ölmüştü. (bbc)