İsrail Savunma Bakanı Moşe Yalon, Hayfa limanına demirleyen ABD donanmasına ait USS Carney gemisini ziyareti sırasında 2014 yılında Gazze’ye düzenlenen ve binlerce Filistinlinin hayatını kaybettiği Koruyucu Hat Operasyonu ve olası yeni bir savaşla ilgili açıklamalarda bulundu.

'HAMAS ROKET YAPMADA ESKİSİ GİBİ BAŞARILI DEĞİL'

Sputnik'in haberine göre, Koruyucu Hat Operasyonu’nun ardından ‘benzersiz bir sessizliğin tadını çıkardıklarını’ söyleyen Yalon, “Hamas, (İsrail’e) tek bir kurşun bile sıkmadı” dedi.

Hamas’ın askeri olarak güçlenmek için bir dizi hazırlık yaptığını da söyleyen Yalon, “Kendileri için roket üretmeye çalışıyorlar ama önceki gibi başarılı değiller. Zira artık bunları çalamıyorlar, bu da onları üretim yapmaya zorluyor” ifadelerini kullandı.

Yalon, Hamas’ın roket üretmek için yeterli materyale sahip olmadığını da kaydederek, örgütün tüneller kazmaya başladığını da ekledi.

“Hem savunma hem de saldırı tünelleri kazıyorlar; biz de kendimizi kandırmıyoruz” diyen Yalon, “Biz de buna paralel olarak, bir gün –umarım bunu erteleyebildiğimiz kadar erteleriz- bir savaş çıkması ihtimaline karşılık hazırlanıyoruz” diye konuştu.