İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu siyonizm ile faşizmi aynı sıraya koyan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı kınadı.

Başbakanlık basın ofisinden yapılan açıklamada, ''Başbakan Binyamin Netanyahu, Başbakan Erdoğan'ın siyonizm ve faşizmi kıyaslayan beyanatını kınamıştır'' denildi.

Netanyahu'nun, Erdoğan'ın açıklamalarına yönelik olarak, ''Bu karanlık ve yalan ifade, dünyadan geçtiğini düşündüğümüz bir düşüncedir'' ifadesine yer verildi.

İnsan Hakları İzleme Örgütü’nün verilerine göre, Erdoğan çarşamba günü Viyana’da diyalog konusuna adanan forumda siyonizm konusuna değindi. Recep Tayyip Erdoğan özellikle batılı ülkeleri Müslümanlara karşı ayrımcılık yaptıkları konusunda eleştirerek “Bu şekildeki önyargı kabul edilemez. Bu yüzden İslam karşıtlığının Siyonizm, Anti Semitizm ve Faşizm gibi insanlık karşıtı olduğunu ilan etmeliyiz” dedi

Rusya’nın Sesi’nin haberine göre, İnsan Hakları İzleme Örgütü ayrıca salonda bulunan BM Genel Sekreteri Ban Ki Moon’un Erdoğan’ın açıklamalarına tepki göstermemesinin şaşırtıcı olduğunu belirtti. Örgütün açıklamasında “Ban Ki Moon’a onun selefi olan Kofi Annan’ın 1975 yılındaki siyonizmin ırkçılığa eşit tutulması şeklindeki BM Genel Kurul kararını Anti Semitizm’in ortaya çıkması olarak tanıdığı ve onun iptaline katkıda bulunduğunu hatırlatmak isteriz” denildi.