İsrail askerler Gazze'nin güneyindeki Han Yunus kentinde Filistinli çiftçilere ateş açtı. Açılan ateşte 1 kişi öldü, 10 kişi yaralandı.

Gazze'deki Filistin Hükümeti Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra,"İsrail askerleri Han Yunus kentinin doğusunda sınıra yaklaştıkları gerekçesiyle bir grup çiftçiye ateş açtı.

Açılan ateşte Enver Kıdeh (20) isimli 1 Filistinli öldü, 10 kişi yaralandı" dedi.

İsrail askerlerinin dün de sınıra yaklaştıkları gerekçesiyle Filistinlilere açtığı ateşte 2 kişi yaralanmıştı.

İSRAİLLİLER HAMAS İLE ATEŞKESTEN MEMNUN DEĞİL

Bu arada, İsrail'de yapılan bir kamuoyu araştırması, İsraillilerin Hamas ile yapılan ateşkesten memnun olmadığını ortaya çıkardı.

Kamuoyu araştırma şirketi Maagar Mohot'un Hamas ile 2 gün önce yapılan ateşkesin ardından yaptığı kamuoyu araştırmasına göre, İsrailli katılımcıların yüzde 49'u hükümetin saldırıları sona erdirmekle hata ettiği görüşünü savundu.

Katılımcıların, Gazze'deki Filistinlilere yönelik İsrail saldırılarının sürmesi gerektiğini söylediği belirtildi.

Araştırmaya katılanların yüzde 31'i hükümetin ateşkes kararını desteklerken, yüzde 20'sinin ise bu konuda fikir belirtmediği kaydedildi.

Araştırma ayrıca, İsrail Başbakanı ve Likud Partisi Lideri Binyamin Netanyahu ve aşırı milliyetçi Yisrael Beiteinu (İsrail Evimiz) Partisinin destek kaybettiğini, ancak partinin kemikleşmiş oylarının 22 Ocak'ta yapılacak seçimlerde yeni hükümeti kurmaya yeterli olduğunu ortaya çıkardı.

İsrail'deki 503 katılımcıyı baz alarak yapılan kamuoyu araştırmasında hata payı yüzde 4,5 olarak açıklandı.

İSRAİL, 5 FİLİSTİNLİ MİLLETVEKİLİNİ GÖZALTINA ALDI

Öte yandan, İsrail ordusunun, Batı Şeria'nın farklı şehirlerinde düzenlediği operasyonlarla Hamas üyesi 5 milletvekilini gözaltına aldığı bildirildi.

Hamas milletvekilleri ofisinden yapılan yazılı açıklamada, İsrail ordusunun, Ramallah'tan Mahmud er-Remhi, el-Halil'den Basim ez-Zearir, Tulkerem'den Fethi Avi, Kalkaliye'den Imad Nufel ve Riyad Radded isimli 5 milletvekilinin gözaltına alındığını ifade etti.

Hamas'ın siyasi büro üyesi Rafet Nasıf, İsrail'in düzenlediği gözaltı operasyonlarını, "Filistin direniş güçlerinin Gazze'yi savunma konusundaki başarısının bir delili" olarak değerlendirerek, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırısında hayal kırıklığına uğradığını söyledi.

Nasıf, "İsrail'in gözaltı operasyonları, Hamas'ı yolundan döndüremeyecek" dedi.

İsrail ordusu dün 55, Çarşamba günü de 33 Filistinliyi gözaltına almıştı. (cnn)