İspanyol hükümetinin Katalonya'daki referandumu yasaklayacağını duyurmasının ardından bölgede oy verme noktalarının yarısından fazlası girişe kapatılırken ülke genelinde referanduma karşı çıkan binlerce kişi İspanyol bayraklarıyla yürüdü.

İspanyol polisi, bölgede sandıkların kurulmuş olduğu 1.300 oy verme noktasını erişime kapattı.

Katalonya bölgesindeki merkezi hükümet temsilcisi Enric Millo, "2.315 oy verme noktasından 1.300'ü Mossos d'Esquadra (Katalan yerel polisi) tarafından kapatıldı" diye konuştu.

Oy verme noktalarının 163'üne kaldırılmadan önce el konulmuş olduğunu belirten Millo, bu noktalarda çıkışların açık, ancak girişinin kapalı olduğunu belirtti. Öte yandan AFP muhabiri bölgedeki pek çok okulda ailelerin, öğrencilerin ve yerel halkın herhangi bir kısıtlamayla karşılaşmaksızın giriş çıkış yapabildiğini duyurdu.

Öte yandan İspanya'nın başkenti Madrid'in yanı sıra Barcelona, Sevilla, Valencia gibi pek çok büyük şehrinde İspanya'nın birlik içinde kalmasını savunanlar sokaklara dökülerek Katalonya'da yapılmak istenen referandumu protesto etti.

İspanya'da merkezi hükümet, Katalan liderlerin bağımsızlık referandumuna gitme kararına itiraz etmiş, Katalan liderler ise geri adım atmayarak referanduma gideceklerini açıklamıştı.

(Kaynak: Sputnik)