İspanya'nın kuzeybatısındaki Galiçya bölgesinde, meydana gelen tren kazasında 77 kişi yaşamını yitirdi. Kazada en az 140 yolcu da yaralandı. Trende 240 yolcu bulunuyordu.

Edinilen bilgiye göre Madrid-Ourense seferini yapan bir yolcu treni, Santiago de Compostela şehri yakınlarında raydan çıktı.

Türkiye saatiyle 22.15'te meydana gelen kazada trenin tüm vagonları raydan çıkarken, 4 vagon da devrildi.

Kurtarma ekipleri sabah saatlerine kadar kazanın meydana geldiği trende çalışmalarını yürütürken, halen vagonların içinde sıkışmış başka cesetlerin bulunma ihtimali olduğu belirtildi.

'80'LİK YERDE 190'LA GİTTİ'

İspanyol gazetesi El Pais, makinistin 80 kilometre hızla gitmesi gereken yerde 190 kilometreye kadar hız yaptığını iddia etti.

Kazanın meydana geldiği yerin, tehlikeli ve zor bir viraj olarak bilindiği, bu noktada saatte 80 kilometre hızın üzerine çıkılmasına izin verilmediği belirtildi.

'TERÖRİST SALDIRI DEĞİL'

Tren kazasına terörist bir saldırının neden olduğu yönündeki iddialar İspanyol İçişleri Bakanlığı tarafından yalanlandı.

İspanya Başbakanı Mariano Rajoy'un kaza bölgesini ziyaret edeceği belirtildi. Kaza sonrası açıklama yapan Başbakan Rajoy, kazadan derin üzüntü duyduğunu söyledi.

MAKİNİST SAĞ KURTULDU

Kazadan yara almadan kurtulan makinistlerden biri, "Tren raydan çıktı, ne yapayım ne yapayım'' dedi.

Kazayla ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmazken, görgü tanıkları çok büyük bir patlama duyduklarını söyledi.