Avrupa'nın birçok ülkesinden yüzlerce militan devşirdiği bilinen IŞİD'e dün İspanya ve İtalya'da operasyon gerçekleştirildi.

İspanya polisi, ülkedeki kadınları Suriye'de IŞİD'in kontrolü altındaki bölgelere götürerek örgüt saflarına katmaya çalıştığından şüphelenilen bir kişiyi tutukladı.

İçişleri bakanlığından dün yapılan açıklamada, Kuzey Afrika'daki iki İspanyol şehrinden biri olan Melilla'da tutuklanan şüphelinin 29 yaşında İspanyol vatandaşı bir erkek olduğu bildirildi. Zanlının IŞİD propagandası amacıyla örgüt yanlısı bazı konuşmaların ses kayıtlarını dağıttığı belirtildi.

İtalya'daki operasyonda ise IŞİD'le bağlantılı iki kişi tutuklandı. Polis yetkilileri, tutuklama sebebinin terörle işbirliği ve yıkıcı faaliyetler şüphesi olduğunu açıkladı.

Emniyetin açıklamasına göre, IŞİD adına hareket eden biri Tunuslu diğeri Pakistanlı iki şüpheli, sosyal medyadan tehdit mesajları yazdı. İddiaya göre, Twitter'da ‘Islamic State in Rom' isimli kullanıcı adıyla başkent Roma'da bulunan Kolezyum ve Milano'daki Duomo di Milano katedralinin fotoğraflarını yayınlayan zanlılar, hedefleri tespit ettikleri ve vurmaya hazırlandıklarını yazdı. (Zaman)