Birleşmiş Milletler, IŞİD’in Musul’da suyu kestiğini ve yaklaşık yarım milyon insanın su sıkıntısı çekmesine neden olduğunu açıkladı.

Birleşmiş Milletler Irak İnsani İşler Koordinatörü Lise Grande, Çarşamba günü Musul’daki içme suyu sıkıntısını bir felaket olduğunu ifade ederek, “şu an Musul’da yaklaşık yarım milyon sivil içme suyu bulamıyor” ifadesinde bulundu.
 
Lise Granda, Musul halkının su sıkıntısının yanında gıda ve elektrik kesintisi gibi sorunlar da yaşadığına da dikkat çekerek, “Bu konun çocuklar, kadınlar ve aileler üzerindeki etkisi bir felakettir” dedi.
 
Konuyla ilgili olarak El-Cezair Haber Ajansı Musul su ve enerji hizmetleri sorumlusu Züheyr El-Ceburi, IŞİD’in Musul’da savaşın ön saflarında suyu kestiğini ve örgütün suyu da kendi kötü emellerine alet ederek suiistimal ettiğini söyledi.
 
Irak terörle mücadele kuvvetleri sözcüsü Sabbah En-Numan ise, “IŞİD’in su kaynaklarını suiistimal ettiğine dair kesin bilgiler bulunmakla birlikte IŞİD ne zaman isterse suyu kesebilir” dedi.
 
Öte yandan Irak kaynakları IŞİD’in daha öncede Felluce Barajı vanalarını kapattığını ifade ederek, yükselen suyun  baraj yakınlarındaki yerleşim bölgeleri ve tarım arazilerinde su baskınına neden olduğunu belirtti.
 
Aynı zamanda IŞİD’in Musul barajını yıkması ve bu şehirde insani bir krize neden olmasından endişe duyuluyor.

(Kaynak: Tesnim Haber Ajansı)