Yemen’in başkenti Sana’da Şii camilerini ve Husilere ait binaları hedef alan 5 ayrı IŞİD saldırısında en az 31 kişi yaşamını yitirdi, onlarca kişi de yaralandı.

Evrensel'de yer alan habere göre, IŞİD’in bombalı saldırılarının Haşuş, Kibsi, el Kubah, el Hadra camilerini ve Husilerin siyasi kanadı Ensarullah Hareketi’nin binasını hedef aldığı belirtildi.

Saldırıya tanık olanlardan 70 yaşındaki Ali, “O kadar şiddetliydi ki hava saldırısı zannettim” dedi. Ali’nin camiden, saldırıdan birkaç dakika önce çıktığı belirtildi.

IŞİD, gün içerisinde yaptığı açıklamayla saldırıları üstlendi. Yapılan açıklamada, “İslam Devleti’nin Yemen’deki askerleri, Husi kafirlerden intikam almak için bir dizi askeri operasyon düzenlemiştir” denildi. Açıklamada “Husi kafirlerinin merkezlerinde 4 bombalı araç patlatılmıştır” ifadesi kullanıldı.

Katliam, 20 Mart’ta IŞİD’in 2 camiye yönelik Cuma namazı sırasında gerçekleştirdiği ve en az 137 kişinin yaşamını yitirdiği intihar saldırılarından bu yana gerçekleştirilen en kanlı saldırı oldu.

Arap Yarımadası el Kaide’si, son dönemde, lideri Nasır el Vuheyşi’nin ABD İHA saldırısında öldürülmesiyle güç kaybederken IŞİD’in Yemen’de yükselişe geçtiği görülüyor.

SUUDİ UÇAKLARI DA SALDIRILARA DEVAM EDİYOR


Öte yandan İsviçre’deki müzakerelerin 2. gününde Ramazan ayında ateşkes ilan edilmesi için görüşmeler devam ederken Suudi Arabistan’ın öncülüğündeki koalisyonun hava saldırıları da devam etti.

Yemen Dışişleri Bakanı Reyad Yassin Abdulla, bugün yaptığı açıklamalarda görüşmelerde ilerleme kaydedilmediğini söyledi.

Suudi Arabistan’ın Mart’tan bu yana sürdürdüğü hava saldırılarında sivil ve asker 2 bin 600 kişi yaşamını yitird