IŞİD, Suriye'nin Halep kentine bağlı Azez kasabasını ele geçirmek için başlattığı saldırılarda Türkmen köylerini yerle bir etti.

Saldırılarda çok sayıda kişi hayatını kaybederken köylerde neredeyse taş taş üzerinde kalmadı.

IŞİD Tel Abyad’dan geri çekilmesinin ardından Azez şehrini ele geçirmek için saldırılara başladı. Şehire yaklaşan IŞİD, Azez çevresinde bulunan birçok Türkmen Köyünü de yerle bir etti. Saldırılarda birçok kişi hayatını kaybederken hayatta kalmayı başaran halk ise köylerini terk ederek köylerin dışında bulunan boş arazilere kaçmak zorunda kaldı.

Gün içinde köylerine geri dönen Türkmenler enkazların altında kalan eşyalarını alabilmek için yoğun çaba sarfediyor. Yiyecek ve kalacak yer sıkıntısı yaşayan Türkmenler yardım bekliyor.     

Haber7.com sitesindeki habere göre,  IŞİD’in saldırdığı bir köyün neredeyse tamamen yıkıldığı, Türkmenlerin yıkılan evlerin enkazından eşyalarını kurtarmaya çalıştığı görülüyor.

IŞİD’in kontrolüne geçen köyde kalmaktan korkan Türkmenler gündüz eşyalarını kurtarmaya çalışırken akşam ise köy dışında bulunan ağaçlık alanda saklanmaya çalışıyor.