IŞİD'in Şengal'e yönelik saldırısında kaçırılan ve uzun girişimleri sonucu çetelerin elinden kaçmayı başaran Ezidi kadınlardan Nadiya Murad Basi Taha, yaşadıklarını Birleşmiş Milletler'e (BM) anlattı. Çetelerin vahşi işkence yöntemlerine maruz kaldıklarını anlatan Nadiya, "Tek isteğim çetelerin sonunun gelmesi" dedi. 

İlk olarak Musul'a oradan da Ezidilerin yaşadığı Şengal'e saldıran IŞİD çeteleri, binlerce insanı vahşi yöntemlerle katlederken, binlerce kadını da kaçırarak, köle pazarlarında sattı. Çetelerden kurtulmayı başaran Ezidi kadınlardan Nadiya Murad Basi Taha, BM Güvenlik Konseyi toplantısında yaşadıklarını anlattı. Çetelerin kadınları ve çocukları bir yerden başka bir yere götürdüğünde sürekli hakaretler ettiğini söyleyen Nadiya, "Çetelerin belirlediği elbiseleri giyiyorduk ve günlük olarak kaba dayak, hakaret ve tacizlere maruz kalıyorduk" ifadesinde bulundu.

Kaçmak için birçok kez girişimde bulunduğunu ancak her defasında çetelerin kendisini yakalayarak zindana attığını dile getiren Nadiya, "Kaçma girişimde bulunduğumuz için çetelerin vahşi işkence yöntemlerine maruz kalıyorduk. Her kaçma girişimi sonucunda yakalandım. Bir defasında üzerimdeki elbiseleri de çıkartarak bir grupla bir yere götürüyorlardı. O çete grubundan biri bana saldırdı, bayıldığımda bana tecavüz etti. Bu olaydan 3 ay sonra onların elinden kurtularak kaçtım. Tek isteğim çetelerin bitirilmesi" dedi. (Jinha)