Kendisini halife ilan eden IŞİD lideri Ebu Bekir Bağdadi'nin üç hafta önce hava bombardımanında öldüğü iddia edildi. Söz konusu iddia Iraklı güvenlik güçlerinden gelirken, bağımsız kaynaklardan henüz bir doğrulama yok. Bağdadi'nin yerine de Ebu Müslim Türkmeni’nin geldiği öne sürüldü.

Irak güvenlik güçlerinin iddiasına göre; 2 Eylül ’de Amirli’de yakalanan IŞİD üyesi bir militan, Bağdadi’nin öldüğünü, yerine de Ebu Müslim Türkmen’in getirildiğini söyledi. Basnews’ın haberine göre, ismi Ebu Selma olan IŞİD üyesi, Iraklı güvenlik güçlerine, Bağdadi’nin 3 hafta önce Amerika’nın bombardımanında ağır yaralandığını ve tedavi için Suriye ’ye gönderildiğini ancak, ağır yarasından dolayı öldüğünü söyledi.

Irak basını Ebu Selma’nın, “Eğer Bağdadi’nin ölüm haberi duyulursa IŞİD içinde karışıklık yaratacağından dolayı hemen yerine Ebu Müslim Türkmeni getirildi” demeçlerine yer verdi.

Bir diğer iddia ise El Arabiya televizyonundan geldi. Televizyon, IŞİD lideriyle birlikte 61 militanın öldürüldüğünü bildirmekle birlikte IŞİD liderinin adını Ebu Abdurrahman el-Bağdadi olarak duyurdu. Haberde, IŞİD Lideri olarak söz konusu edilen Ebu Abdurrahman el-Bağdadi’nin Irak ordusunun operasyonlarına destek veren Sünni aşiretler tarafından öldürüldüğü öne sürüldü.