IŞİD, rehin tuttuğu İngiliz gazeteci John Cantlie’nin konuşma yaptığı bir video yayınladı.

Videoda “IŞİD’in arkasındaki gerçekleri ortaya çıkaracağını” söyleyen Cantlie, karanlık bir odada kameraya konuşuyor.

Daha önce Telegraph, Times ve Sun gazeteleri için çalışan Cantlie, İngiliz hükümeti tarafından “terk edildiğini” belirtirken, “Batı medyası gerçekleri manipüle ediyor” diyor.

“Ne düşündüğünüzü biliyorum. ‘Mahkum olduğu için bu konuşmayı yapıyor’ diye düşünüyorsunuz – ‘kafasına dayalı bir silah var ve bunu yapmaya zorlanıyor’” diyen Cantlie, “Evet bir mahkumum – bunu inkar edemem – ancak hükümetim tarafından terk edildiğimi ve kaderimin IŞİD’in ellerinde olduğunu görmekle kaybedecek bir şeyimin olmadığını anladım. Belki ölürüm, belki yaşarım” ifadelerini kullanıyor. Cantlie, “Batı medyası toplumu IŞİD’e karşı bir savaşa sürüklerken, önümüzdeki birkaç programda size gerçekleri göstereceğim” diyor.

Cantlie, “Birçok Avruparehine serbest bırakıldı. Avrupa ülkeleri IŞİD’le pazarlık yaptı ve vatandaşlarını ülkelerine döndürdü. Ancak İngiliz ve ABD’liler geride bırakıldı. Tüm bunların nereye gittiğini görmek çok korkutucu ve tarih kendini tekrarlıyor gibi gözüküyor. Bu kaçınılmaz gibi gözüken olaylar serisini değiştirmek için vakit var, ancak yalnızca siz, toplum, şimdi harekete geçerseniz” ifadelerini kullanıyor.