IŞİD'in, Suriye'nin kuzeyindeki Minbic kentinden kaçarken sivilleri canlı kalkan olarak kullandığını gösteren fotoğraflar yayımlandı.

Geçen hafta Demokratik Suriye Güçleri'nin (DSG) desteğiyle Minbic Askeri Meclisi kenti IŞİD'den kurtarmıştı.

SDG tarafından yayımlanan ve havadan çekilmiş fotoğraflarda IŞİD mensublarının yüzlerce araçlık konvoyla kentten çıktığı ve konvoyda sivilleri kullandığı görülüyor.

Minbic Askeri Meclisi, araçların tümünde sivillerin olması nedeniyle konvoya saldırmadıklarını belirtti.

Kürt ve Arap savaşçılardan oluşan Askeri Meclis, ABD'nin hava operasyonlarının ve ABD özel kuvvetlerinin desteğiyle kenti 73 günlük bir operasyon sonucunda IŞİD'den kurtarmıştı.



'SİVİLLER IŞİD KONVOYUNDAKİ ARAÇLARA YERLEŞTİRİLDİ'

ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin temsilcisi Albay Chris Garver Salı günü, kentin düşeceği anlaşılınca 100 ila 200 arasındaki IŞİD'linin ailelerini, IŞİD'i destekleyenleri ve sivil rehineleri bir araya topladığını söyledi.

Chris, bu sivillerin daha sonra kuzeye doğru yola çıkan konvoydaki her bir araca yerleştirildiğini, konvoyun koalisyon güçleri ve Minbic Askeri Meclis güçleri tarafından takip edildiğini belirtti.

Chris, "Onların hepsine savaşa katılmayan insanlar olarak yaklaşmamız gerekiyordu. Ateş etmedik. İzlemeyi sürdürdük" dedi.

Kaynak: BBC Türkçe