Irak Şam İslam Devleti (IŞİD), Irak’ta 50 kutsal mekan ve türbeyi daha yıkmaya karar verdi. Yıkılacak mekanların çoğu camiler.

Ele geçirdiği alanlarda farklı dini ve mezhepsel inançlara ait kutsal mekan ve türbeleri patlatarak ortadan kaldıran IŞİD'İn Irak’ta 50 kutsal mekanı daha yıkmaya karar verdiği öğrenildi.

Ninowa eyaleti emniyet güçlerinden bir kaynak IŞİD’in yıkmayı hedeflediği kutsal mekanların listesini oluşturduğunu ve yıkılacak yerlerin çoğunun camilerden oluştuğunu söyledi.

Basnews Musul muhabirinin bildirdiğine göre; IŞİD militanları dün akşam kentte bulunan Şeyh Reşid Lolani Camii’ni ve tarihi Cedbayan minarelerini patlayıcı ile yıktı. Alınan bilgilere göre Şeyh Reşid Camii’nin yıkımına karşı çıkmak isteyen onlarca kişi de gözaltına alındı.

Musul’da Hıristiyanlara ait tüm kiliseleri yıkan IŞİD, 24 Temmuz günü de Musul kentinin en eski ve büyük camilerinden Yunus Peygamber, Şit Peygamber ve Cercis Camilerini patlatmıştı.

Yok edilen mekanlardan, Yunus Peygamber Camii 1226’sa Eyyubi sultanı Şah İsa tarafından yapılmıştı.

Öte yandan Ramazan Bayramında Bağdat’ta patlamaların önünü almak için olağanüstü güvenlik önlemleri alındı. Bağdat Polis Müdürlüğü Sözcüsü Saed Mein halkın topluca bulunduğu pazar ve gezi mekanlarına yönelik intihar saldırılarını engellemek için yoğun tedbirler aldıklarını söyledi.