Şengal Aşiretleri Başkanı Lokman Guli, IŞİD’in Suriye’deki son kalesi olan Bağoz beldesinde 50 Ezidi kadını infaz ettiğini açıkladı.

Guli, IŞİD’in Ağustos 2014’te Şengal ve köylerinde kaçırdığı Ezidilerin akıbetine ilişkin basın açıklamasında, “Son birkaç saat içerisinde elimize çok acı bir haber ulaştı. Suriye’deki Bağoz beldesinde IŞİD’lilerin son birkaç gün içerisinde kaçırdığı 50 Ezidi kadın ve kızın kellesini kestiğini duyduk” dedi.

HEPSİ 2014’TE KAÇIRILMIŞTI

Bilgiyi bölgedeki İngiliz askerlerinden aldıklarını ifade eden Guli, infaz edilenlerin hepsinin 2014’te IŞİD tarafından Şengal’de kaçırıldıklarını belirtti.

ABD’YE ÇAĞRI

ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyona esirlerin kurtarılması için çağrıda bulunan Lokman Guli, “Irak hükümetinden vatandaşlarına karşı sorumluluğunun gereklerini yerine getirmesini, kaçırılanların akıbetini netleştirmesi ve şehitlerin cenazelerinin bulunmasını istiyoruz” diye konuştu.

Guli, “Tüm uluslararası kuruluşlara, Birleşmiş Milletler Güvenlik Koseyine ve tüm ülke temsilciliklerine sesleniyoruz; kaçırılanların akıbetlerinin belirlenmesi ve kurtarılmaları için Irak ve Suriye’de çalışmalar yürütülsün” dedi. Lokman Guli ayrıca tutuklanan IŞİD’lilerin de gerekli cezaya çarptırılmasını istedi.

Kaynak: Gazete Duva