Yolsuzluk ve sosyal adaletsizliğe karşı ABD'de başlatılan "işgal et" eylemleri değişik talep ve eylem biçimleri ile tüm dünyaya yayılmaya devam ediyor. Başkent Rio de Janeiro'daki Cinelândia Meydanı'na toplanan gençler çadır kurdu.

RİO DE JANEIRO- "İşgal et" eylemleri Brezilya'nın başkenti Rio De Janeiro'ya ulaştı. Brezilyalı gençler Wall Street eylemlerinde esinlenerek "Rio'yu işgal et" sloganı ile çadırlar kurdu. Her gün binlerce insanın geçtiği Cinelândia Meydanı'na toplanan 200 kadar genç, İspanya'nın "öfkelilerinin" ayak izlerini takip ettiklerini söylüyor.

Sabahın erken saatinde meydana gelen ilk eylemcilerden olan 18 yaşındaki Eduardo de Oliveira Moraes, "Herkesin meydanda toplanmak için değişik nedenleri var. Biz burada yolsuzluğa ve sosyal adaletsizliğe karşı toplanıyoruz" dedi.

ABD'de başlayan "işgal et" eylemleri bugüne kadar birçok ülkeye yayıldı. Dün ABD'nin liman kenti Oakland'daki işgalcilerin genel grev çağrısıyla binlerce insan 1946'dan bu yana yapılan en büyük greve katılmış oldu. (ETHA)