Danimarka'nın Arhus şehri Avrupa'nın farklı ülkelerinden gelen aşırı sağcı ve solcu örgütlerin gösterilerine ev sahipliği yaptı. Geniş güvenlik önlemleri altında gerçekleştirilen gösterilerde olaylar çıktı. Danimarka polisi iki grubu birbirinden uzak tutabilmek için şehrin farkı sokaklarında güvenlik barikatları kurdu. Arhus Polis Teşkilatı yetkililerinden Mogens Brøndum çıkan olaylar sonrasında 20'den fazla kişi gözaltına alındığını açıkladı.

 

İngiltere Savunma Ligi'nin (EDL) organize ettiği gösteri için Facebook üzerinden katılım çağrısı yapan Danimarka Savunma Ligi, şeriat kuralları, helal et ve İslamlaşmaya karşı çıktıklarını ve hedeflerinin tüm Avrupa Savunma Ligi çatısı altında birleşmek olduğunu açıkladı. Danimarka polisi gösteriden dolayı endişeli olduğunu açıklarken, ABD Büyükelçiliği, vatandaşlarını dikkatli olmaları konusunda uyardı. Danimarka polisi gösteri için yoğun güvenlik önlemleri aldı. Emniyet Müdürü Jacob Scharf, Müslümanlara karşı yapılan gösteriye, başta Danimarka olmak üzere, İngiltere, İsveç, Norveç, Finlandiya, Almanya, Polanya, Bulgaristan, Fransa ve İngiltere'den çok sayıda aşırı sağcı ve ırkçı grupların katıldığını bildirdi. Scharf, gelenlerin Avrupa'daki neo-Nazi gruplarla bağlantılı olduklarını açıkladı.

 

Aşırı sağcıların, Danimarka Savunma Ligi ve İngiltere Savunma Ligi tarafından ortaklaşa organize edilen gösterisinde İslam karşıtı sloganlar atıldı. İslam'ın Avrupa için en büyük tehlike olduğunu ve Müslümanların bir an evvel Avrupa'dan çıkartılması gerektiğini savunan aşırı sağcılar, Muhammed Peygamber'e hakaretler yağdırdı. Danimarka Savunma Ligi adına konuşma yapan Freya Lindgren isimli bir kadın, "Burası Danimarka. İslam ile mücadele etmek bizim görevimiz" dedi.

 

Aşırı sağcılar, Fransa'nın Toulouse şehrinde hayatını kaybeden insanlar için 1 dakika saygı duruşunda bulundu. 'Cihad'a karşı birleşme' adı verilen gösteride Avrupa'nın farklı şehirlerinden gelen aşırı sağcı örgütlerin liderleri konuşmalar yaptı. Gösterinin organizatörlerinden İngiltere Savunma Ligi Lideri, Tommy Robinson, "Bugün Avrupa'nın İslamlaşmasıyla yapılan mücadele için büyük bir gün. Gelecekte İslam'ın Avrupa'dan nasıl atıldığını yazacak insanlar bugün, burada gerçekleştirilen birleşmeden övgüyle bahsedecekler." dedi. Robinson, "İslam Avrupa için her geçen gün daha da büyüyen bir tehlike. Bu birleşmeyi çok daha önce gerçekleştirmeliydik. Politikacılar korkak davranıyor. Ancak biz korkak olamayız." dedi.

 

Bu arada solcu örgütler de şehrin farklı bir bölgesinde gösteri düzenledi. 'Irkçılığa ve faşizme hayır' adı verilen gösteride, aşırı sağ karşıtı sloganlar atıldı. Diğer taraftan solcuların zaman zaman, aşırı sağcıların gösteri yaptığı alana saldırması gergin anların yaşanmasına sebep oldu. Bu arada göçmen olduğu öğrenilen bazı grupların da solculara destek verdiği görüldü.