Yunanistan'da Neonazi Altın Şafak'ın üst düzey yöneticileri ve üyelerine karşı başlatılan operasyonlar kapsamında gözaltına alınan örgütün lideri Nikos Mihaloliakos, çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.

'Organize suç örgütü kurma ve yöneticisi olma' gerekçesiyle başlatılan kovuşturma kapsamında dün akşam mahkemeye çıkarılan örgüt lideri Mihaloliakos'un, 5 saat süren ifadesinin ardından, tutuklu yargılanmasına karar verildi.

Dün akşam saat 20.00 civarında mahkemeye çıkarılan Mihaloliakos, kendisine yöneltilen suçlamaları reddetti ve duruşlarının siyasi olduğunu savundu. 5 saat süren sorgulama sonucunda mahkeme, oy birliği ile Mihaloliakos'un 'suç örgütü yöneticiliği ve üyeliğinden' tutuklanmasına karar verdi.

Mahkemenin Mihaloliakos'a ilişkin suçlamaları arasında; örgütün 'siyasi ve askeri kanat lideri olması, örgüt tarafından işlenen bütün suçların önceden planlanması ve örgütün yasadışı eylemlerinin koordinasyonunu ve yönlendirmesini yapması yer alıyor.

Öte yandan 18 Eylül'de cinayete kurban giden müzisyen Pavlos Fissas'ı öldürdüğünü kabul eden Altın Şafak üyesi ile defalarca olay öncesi ve sonrası telefonda konuştuğu tespit edilen Nikea Hücresi lideri Yorgos Patelis'in de tutuklanmasına karar verildi.

Dün örgütün 4 milletvekilinden üçünün şartlı serbest bırakılmasına, bir milletvekilinin ise tutuklanmasına karar verilmişti. Örgütün başkan yardımcısı milletvekili ise bugün mahkemeye sevk edilecek. (haberler.com)