İran'ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney, ABD saldırısında öldürülen İran Devrim Muhafızları'na bağlı Kudüs Gücü Komuntanı Kasım Süleyman’ın ilişkin açıklamalarda bulundu.

Hamaney, "Süleymani'yi öldüren suçluları mutlak bir intikam bekliyor. Süleymani'nin öldürülmesi, ABD ve İsrail'e karşı direnişin motivasyonunu ikiye katlayacak" dedi.

İran Cumhurbaşkanlığı, İran Devrim Muhafızları'na bağlı Kudüs Gücü Komuntanı Kasım Süleymani'nin Bağdat'ta öldürülmesinin ardından yayınladığı açıklamada "ABD Ortadoğu'da tehlikeli bir durum yarattı, sonuçlarına hazır olmalı" ifadelerini kullandı.

İran ayrıca, ABD'nin söz konusu saldırısını 'uluslararası terör eylemi' olarak nitelendirdi.

Öte yandan, İran Ulusal Güvenlik Meclisi'nin de Süleymani suikastinin ardından acil gündemle toplandığı öğrenildi.

HAMANEY: SÜLEYMANİ'Yİ ÖLDÜREN SUÇLULARI MUTLAK BİR İNTİKAM BEKLİYOR

İran'ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney de, Süleymani suikastinin ardından yaptığı açıklamada "Süleymani'yi öldüren suçluları mutlak bir intikam bekliyor. Süleymani'nin öldürülmesi, ABD ve İsrail'e karşı direnişin motivasyonunu ikiye katlayacak" dedi.

Hamaney ayrıca Süleymani'nin ölümü nedeniyle İran'da 3 günlük yas ilan etti.

Hamaney, Süleymani'nin kaybının acı olduğunu ancak mücadelenin zafere dek süreceğini ve 'suçluların' hayatını cehenneme çevireceğini söyledi.

'ABD'YE KARŞI ULUSLARARASI DİRENİŞİ PERÇİNLEYECEK'

İran Dışişleri Bakanlığı da, ABD'nin İran üst düzey komutanını öldürmesiyle ilgili olarak "ABD'nin Ortadoğu'daki ve dünyanın diğer bölgelerindeki faaliyetlerine karşı uluslararası direnişi perçinleyecektir" ifadelerini kullandı.

İRAN SAVUNMA BAKANLIĞI: EZİCİ BİR İNTİKAM ALINACAK

İran Savunma Bakanı Tuğgeneral Amir Hatami de, yaptığı açıklamada "Tahran, Süleymani'nin öldürülmesi için ezici bir intikam alacak" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Sputnik